Hollanda'da 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayıyla bağlantısı olabileceği şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Hollandalı yetkililer saldırganın daha önce de cinsel saldırı, yaralama ve hırsızlık gibi suçlara adının karıştığını bildirdi.

Yapılan saldırıda 'terör saldırısı' olma ihtimalinin henüz kalkmadığı belirtiliyor. Katil ve kurbanlar arasında ise direkt bir ilişki henüz ortaya çıkmadı. 

SİCİLİ KABARIK

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin sabıkasının da hayli kabarık olduğu öğrenildi. Saldırgan 2014'te bir yaralama olayına karışmış. 2017'de cinsel saldırı suçuyla hapse girmiş ve 2 ay hapiste kaldıktan sonra serbest kalmış. 

Eski suçlarının davaları süren saldırgan, geçtiğimiz sene ise hırsızlık suçundan 4 ay hapse mahkum olmuş. Hollanda parlamentosunda ise hem Utrecht hem de Yeni Zelanda saldırıları için saygı duruşunda bulunuldu. 

Gazze'deki hükümetten çarpıcı liman açıklaması: İsrail'e fırsat verir! Gazze'deki hükümetten çarpıcı liman açıklaması: İsrail'e fırsat verir!

ADALET BAKANI İSTİFAYA ÇAĞIRILDI

Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders ise Adalet Bakanı'nı saldırıdan sorumluluğu olduğu gerekçesiyle istifaya davet etti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise saldırının gerçekleştiği yere giderek çiçek bıraktı.

Editör: TE Bilişim