Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmada Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu İncirlik Park alanında, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracı durduruldu. 

144 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Polis araçta yaptığı aramada 120 kilo normal, 24 kilo 550 gramda toz olmak üzere toplamda 144 kilo 550 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 1 cenaze aracı sürücüsü, 2 de Diyarbakır'da olmak üzere 3 zanlı gözaltına aldı. 

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, "İBB cenaze nakil aracında uyuşturucu bulunduğu iddiası" ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İBB, cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen İstanbullulara ücretsiz taşıma hizmeti sunuyor. Şehirlerarası taşıma için 2018 yılında ihale yapılmıştır. İhaleyi Platform Turizm Taşımacılık Şirketi kazanmıştır. Basına yansıyan haberlerde belirtilen 34 DMM 776 plakalı araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne aittir.  Aracı kullanan B.S. ve E.E. adlı şoförler de aynı şirketin çalışanıdır. Her iki çalışan da Mart 2017’de işe girmişlerdir.

Kapıkule'de gümrük kaçağı 23 külçe altın ve 22 altın bilezik ele geçirildi Kapıkule'de gümrük kaçağı 23 külçe altın ve 22 altın bilezik ele geçirildi

Araç, 8 Ekim’de yola çıktı. Araçta görevli personeller, B.S. ve E. E'ydi.. Taşıtın görev erminde, şehirlerarası cenaze nakliyle görevlendirildikleri, rotasının Nevşehir – Kasyseri- Adana – Şanlıurfa – Diyarbakır olduğu ifade edildi. 34 DMM 776 plakalı cenaze nakil aracı, 5 cenaze ile yola çıktı."

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir cenaze nakil aracında uyuşturucu yakalanmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  

İmamoğlu, "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir itibar katli kampanyasıyla daha karşı karşıyayız. Bu kampanyalar ne İBB’yi kirletebilir ne de bizi yıldırır. Bir taşeron şirketin uhdesinde çalışan 2 şoförün karıştığı iddia edilen suçla ilgili teftiş kurulumuz soruşturma başlattı" paylaşımında bulundu.