Türkiye, 31 Mart'ta Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık başına gidecek. 61 milyonun üzerinde seçmen yurt içinde okullarda kurulacak sandıklarda ve yurt dışında seçim noktalarında oy kullanacak.

Özel: Belediyelerde ‘mor bayrak’ uygulamasını hayata geçireceğiz Özel: Belediyelerde ‘mor bayrak’ uygulamasını hayata geçireceğiz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Yener seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için bütün tedbirlerin alındığını ve son 2 günde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

AHMET YENER: YSK, YASALARI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜ

YSK Başkanı Ahmet Yener iftar vaktinde sayımların devam edecek olması hakkında; "1973 ve 2024 yılında seçimler Ramazan ayına denk geliyor. YSK, yasaları uygulamakla yükümlü. Yasa seçim işlerinin aralıksız devam edeceğini düzenliyor. YSK da dün almış olduğu kararla seçimler bittikten sonraki oy sayım ve döküm işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini hüküm altına almış, bu konuda tereddütleri gidermiştir. Bundan da Ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerinin herhangi bir sorun yaşayacağı sonucunu çıkarmamak gerekir. Biz inanıyoruz ki tüm siyasi partilerimiz sandık görevlilerinin bu konudaki ihtiyaçlarını gidereceklerdir. Aynı zamanda da oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir" ifadelerini kullandı.