Edirne'de Kakava-Hıdrellez Şenlikleri başladı Edirne'de Kakava-Hıdrellez Şenlikleri başladı

2016 yılında kapanan Kabataş vapur iskelesi bu sabah saat 06.45'teki ilk sefer ile başladı. İskelelerin betonarme bölümleri 2017 yılında tamamlandı. Yaklaşık 650 metre boyunca denize kazıklar çakılarak kıyı kısmı deniz üzerinde yaklaşık 20 metre genişletildi.

Projede yer alan 4 iskelenin yapılması için de denize yüzlerce kazık çakıldı. Deniz tarafında çalışmalar tamamlanırken, 2018 yılı şubat ayında çalışma Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan kara bölümüne izin çıkmadığı için durdu. İBB yetkilileri, projenin iptalinin söz konusu olmadığını, kara tarafında ise kurul onayı beklendiğini açıkladı. Geçen yıl ekim ayında projesinin değil projedeki 'Martı' figürünün iptal olduğu ortaya çıktı.

İBB tarafından yapılan plan revizesinin ardından alandaki çalışmalara 2018 yılı şubat ayında yeniden başlandı. Projenin ikinci etabında 20 bin metrekare meydanın altında iki katlı otopark yapılması planlanıyor. İkinci etabın 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor. İkinci etabın tamamlanmasıyla İDO ve BUDO gemileri de bu iskeleyi kullanacak. Ayrıca boğaz gezisi yapan turistik tekneler de kompleksi kullanacaklar.

Editör: TE Bilişim