SPOR Toto Süper Lig'de başarılı bir ivme kazanan Konyaspor son haftalarda performansını düşürdü. Yaklaşık 4 haftadır puan alamayan yeşil-beyazlılar, üçüncülük koltuğunu korumaya çalışıyor.

Lig umudu gitgide azalan Konyaspor'un işi adeta mucizelere kalmış durumda. 2’ncilik için kalan 2 maçını kazanması ve Fenerbahçe’nin de 2 maçını kaybetmesi gerekiyor. 

BAŞAKŞEHİR’LE FARK 3’E İNDİ

Haftayı puansız tamamlayan Konyaspor ile haftayı galibiyetle 1 puanla kapatan 4. sıradaki Başakşehir FK arasındaki puan farkı 3’e indi. Konyaspor son 2 haftaya avantajlı giriyor ancak sezon sonu iki takım arasında puan eşitliği ihtimali de uzak bir ihtimal gözükmüyor.

İKİ TAKIM ARASINDA EŞİTLİK VAR

İhtimal üzerinde değerlendirme yaparsak;Konyaspoor'un sezon sonunda puan eşitliği durumunda Başakşehir arasındaki ikili averaj hesabında ilk olarak bakılacak.  “iki takım arasındaki maçlarda” puan ve averaj açısından eşitlik bulunuyor. Bu sezon iki ekip arasında oynanan maçları, ev sahipleri aynı sonuçla 2-1 kazandı.

Spora başlamadan önce bu önerilere dikkat! Kalbinize zarar vermeyin Spora başlamadan önce bu önerilere dikkat! Kalbinize zarar vermeyin

Bu durumda bakılacak ikinci kriter olan “genel gol averajı” ise hemen hemen aynı. Son 2 haftaya Konyaspor artı 19, Başakşehir artı 18 gol averajıyla giriyor.

Konyaspor’la Başakşehir arasında genel gol averajında da eşitlik olduğu takdirde bakılacak kriter ise “atılan gol” sayısı olacak. Konyaspor bu noktada rakibinden üstün. Yeşil-beyazlılar şu ana kadar 62 gol atarken Başakşehir 52 gol kaydetti.

KONYASPOR YENER, BAŞAKŞEHİR KAZANAMAZSA BU HAFTA GARANTİ

Konyaspor pazar günü Hatayspor'u yener, Başakşehir de Giresunspor deplasmanında puan kaybı yaşarsa yeşil-beyazlılar, üçüncülüğü 1 hafta kala garantileyecek.

Konyaspor’un, Başakşehir’in alacağı sonuçlara ve ikili averaja kalkmaksızın ligi 3. sırada bitirmesi içinse ise kalan 2 maçından minimum 4 puan çıkarması gerekiyor.