İkinci el otomobil alım-satımında KDV oranlarındaki değişikliğe ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılacak düzenlemeye göre yüzde 1 KDV ile alınan otomobillerin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV ile satın alınan otomobillerin tesliminde ise yüzde 18 KDV oranı uygulanacak.

Bakan Şimşek: Gıda arzını artırarak enflasyonla mücadele en büyük önceliğimiz Bakan Şimşek: Gıda arzını artırarak enflasyonla mücadele en büyük önceliğimiz

Hazine ve Maliye Bakanlığı ikinci el otomobil alım-satımındaki KDV karışıklığını ortadan kaldırmak için yeni bir düzenleme yapmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla KDV sorunu ortadan kalkmıştı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

KDV değişikliğine dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişikliğe göre, ikinci el otomobil ticareti yapan mükellefler aldıkları KDV oranı üzerinden satış yapabilecekler.
Yüzde 1 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde yüzde 18 KDV oranı uygulanacak.

KDV düzenlemesinin yürürlüğe girdiği tarih olan 22/03/2019 tarihinden önce satılmak için alınan ancak satılmayan araçlar için de KDV indirimi uygulanabilecek.

Editör: TE Bilişim