Ilgaz Dağı'ndaki kış turizmini hareketlerndirmek için Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının (KUZKA) desteği ile Macera parkı yapılması planlanıyor.

Yıldıztepe'de yapılan törende konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Ilgaz Dağı'nın bölge turizmi açısından büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Erdoğan ile Özel görüşmesinde yeni detaylar ortaya çıktı! Neler konuşuldu? Erdoğan ile Özel görüşmesinde yeni detaylar ortaya çıktı! Neler konuşuldu?

Vali Ayaz bölgedeki macera parkı için amaçlarını ve projelerini şu sözlerle dile getirdi: ”Buradaki en büyük hedeflerimizden biri, Ilgaz’daki turizmi 12 aya yaymak. Sadece kış turizmi değil de artık önümüzdeki yıllarda yazın da insanların gelip vakit geçirebileceği tesisleri buraya kazandırmak hedeflerimiz arasında.”

KUZKA Genel sekreteri Serkan Genç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürüttükleri "Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı" ile bölgenin turizm bölgesi olarak  marka değerinin arttırılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Çankırı ve Kastamonu’nun ortak değeri Ilgaz Dağı’nın genelde kış döneminde değer gördüğünü belirten Genç, "Öncelikli hedefimiz, dağı idari sınırlardan bağımsız, bir bütün olarak 12 ay hizmet verecek şekilde konumlandırmak. Bu kapsamda yürütmekte olduğumuz Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı'nın bir faaliyeti olarak 2020 yılında Çankırı ve Kastamonu Valiliklerimizin ortak başvurusu ile Ilgaz Dağı Ortak Vizyon Raporu, Avusturya merkezli bir firma tarafından oluşturuldu." şeklinde dile getirdi.

Macera parkı projesinin bölgede yılllık turizme katkılarını vurgulan Genç: "Proje ile kurulacak tesisten özel ilgi turistleri ve ziyaretçiler, doğa ve macera kulüpleri, ilk, orta ve yüksek öğrenim öğrencileri Ilgaz'a tur düzenleyen acente operatörler, ilçe halkı, Ilgaz'da faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecektir. Tesisi yıllık 50 bin kişinin ziyaret etmesi ve seyahat acentelerinden en az birinin tur programlarına, 'Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı'nı eklenmesi beklenmektedir. Çankırı İli Ilgaz İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının yararlanıcısı olduğu Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı Güdümlü Projesi'nde Ilgaz Kaymakamlığı, Ilgaz Belediyesi ve Çankırı İl Özel İdaresi proje ortağı olarak yer almaktadır. Projeye Kalkınma Ajansı olarak 4 milyon lira destek sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

İmza törenine İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık ile Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk de katıldı.

Törenin sonunda projenin hayırlı olması temennisi ile  Vali Ayaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk ve Kaymakam Osman Oğuz Ekşi arasında bir protokol imzalandı.

 

Kaynak: aa