Saadet Partisi Batman adayı İlhami Işık, Batman'daki durumu, doğu bölgesindeki değişimi ve yerel seçim Türkiye geneli sonuçlarını İşçi Haber'e değerlendirdi.

Işık, yerel seçimleri şu şekilde özetledi:

Bakan Özhaseki: Denizler halkındır, işgalci ne varsa yıkacağız Bakan Özhaseki: Denizler halkındır, işgalci ne varsa yıkacağız

"Değerlendirmekte erken olmakla beraber şu tablo Ak Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın ciddi bir oy kaybının olduğunu gösteriyor. Doğu bölgesinde ise HDP'nin oy kaybı var. Şırnak ve Ağrı gibi yerler değişti. Şırnak'a polis yığıldı ve zaten nüfusu az olan Şırnak'ta bir etki yarattı bu durum."

BATMAN'DAKİ DURUM

"Batman'da HDP kazandı ve sıralama değişmedi. Biz üçüncğ parti olduk ve beklentimizin altında bir oy aldık. Demek ki kendimizi yeteri kadar anlatamamışız."

Işık, HDP'nin oy kaybetmiş olmasının nedenlerini ise şöyle sıraladı:

"HDP'nin oy kaybetmesinin birçok nedeni var. Türkiye geneline açılmış olmaları, yerel seçimlerde HDP'nin bir hikayesi yok. 20 yıldan fazla yerel yönetimlerde olmasına rağmen hikayeleri yok. Kayyumların yaptıkları da ciddi bir etken oldu. Ciddi anlamda bir asker, polis ve memur yığılması da etkili oldu diyebiliriz. Ama HDP yerel yönetimler anlamında umut vermedi. Buna rağmen belediyelerin çoğunu da aldı HDP.

BATIDA KAYBEDEN DOĞUDA KAZANAN BİR AK PARTİ...

Genel olarak İstanbul'da çok az bir oy farkı var. Herşey değişebilir. Ama Şırnak ve Ağrı değimeyecek. Buradan çıkarılacak şey ise Batı'da oy kaybeden ama Doğu'da oy artıran bir Ak Parti... Bu durum sosyolojik olarak ciddi şekilde irdelenmesi gereken bir konu."

Editör: TE Bilişim