İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları yakından ilgilendiren bir çağrıda bulundu.

SPK'den onay geldi: 2 şirket halka arz oluyor SPK'den onay geldi: 2 şirket halka arz oluyor

İmamoğlu açıklamasında “Kurak bir yaz geçiriyoruz, barajlarımızdaki doluluk %33,37 seviyesinde ve düşüş devam ediyor. Tüm İstanbullulara çağrı yapıyorum. Musluktan akan her damlanın çok kıymetli olduğunu bilerek kullanalım, çok basit yöntemlerle ciddi tasarruf sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İSKİ'DEN ÖNERİ

İSKİ Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı, hem su sarfiyatını azaltacak hem de aile bütçesine katkı sağlayacak su tasarrufu önerileri ise şu şekilde:

“Evdeki su sarfiyatının yüzde 70'inin tuvalet ve banyoda gerçekleştiğini unutmayın. Damlatan musluklarınızı tamir ettirin. Yılda ortalama 6 ton suyun boşa akmasını önleyin. Musluklarınızın altında bulunan vanaları bir miktar kısın veya musluk başlıklarınıza perlatör takın. Akan su da yüzde 50 tasarruf sağlayın.

Sızdıran bir tuvalet rezervuarının günde 700 litreye kadar su sarfiyatına sebep olabileceğini unutmayın. Mümkünse tuvalet rezervuarlarınızı daha küçük hacimlilerle değiştirin. Banyoda geçirdiğiniz süreyi 1 dakika kısaltın. Yılda ortalama 16 ton suyu kurtarın.”