Dünya genelinde Facebook ve Instagram'da gerçekleşen erişim engelinin karşısında Kullanıcılar, Instagram uygulamasında ana sayfalarını  yenileyemedi, yeni gönderi ekleyemedi ve hız problemleri yaşadı.

Yaşanan bu durum hakkında ise herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Bunun üzerine İran destekli Husilerin sabotajı olması ihtimali üzerinde iddialarda bulunuldu.  

Konuyla ilgili Meta üst düzey yöneticisi Andy Stone ile Türkiye'den ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X'ten paylaşımda bulundu.  Sayan, X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi." şeklinde ifadelerde bulundu. Stone ise "İnsanların hizmetlerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Ayrıca yaşanan kesintiden Open AI, YouTube, Google, Microsoft Teams ve Facebook Messenger da etkilendi.

KIZILDENİZ'DEKİ BİRÇOK DENİZALTI İLETİŞİM KABLOSU KESİLDİ

Kızıldeniz'deki birçok denizaltı iletişim kablosunun kesildiğini ve bunun Asya ile Avrupa arasında akan veri trafiğinin %25'ini etkilediğini aktaran Hong Kong merkezli HGC Global Communications ve ABD'li bir yetkilinin açıklamalarının ardından yaşanan erişim sorunun Yemen'de bulunan İran destekli silahlı grup Husiler'in Kızıldeniz'deki kablolara düzenlediği saldırıların sonucu olduğu iddialarına yer verildi. 

Yemen'in uluslararası alanda tanınan hükümeti geçtiğimiz ay, İran destekli Husi hareketinin denizdeki gemilere saldırmalarının yanı sıra denizaltı kablolarını da sabote edebilecekleri yönünde uyarıda bulunmuştu.

ELON MUSK YAPTIĞI PAYLAŞIMLA DALGA GEÇTİ 

Sosyal medya platformları arasından Twitter'ın (X) sahibi olan Elon Musk, yaşanan kesintilerin ardından kendi hesabından paylaşımda bulunarak Meta platformu ile dalga geçti.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısı 9 bini aştı İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısı 9 bini aştı

Musk yaptığı paylaşımda Instagram, Facebook ve Threats uygulamalarının X'e selam durduğu bir görsel içerik paylaştı.

(Kaynak:Haber Türk)