Apple'ın App Store aracılığıyla yapılan satışlardan yüzde 30 pay alması işlerin sarpa sarmasına sebep oldu.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri başvuru tarihi uzatıldı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri başvuru tarihi uzatıldı

Twitter Blue isimli hizmet  iOS adı altında kullanan kişilerden 11 dolar talep edecek. Bu servisi iOS tabanlı olmayan bir cihazdan satın alırsanız 7.99 dolar ödemeniz istenecek.

Twitter daha önce yalnızca App Store'dan satın alınabilen Twitter Blue için 7.99 doların yeterli olacağı planlandı. Apple'ın uyguladığı vergi politikasına her fırsatta karşı çıkan Elon Musk, Apple'ın CEO'su ile buluşarak Twitter'ın App Store'dan kaldırılması konusundaki tartışmalara son verdi.

Apple'ın kestiği komisyondan rahatsız olan deneyimli yönetici 9 Kasım 2022 tarihinde bu hizmeti etkinleştirdiğinde Twitter Blue'yu kullanmak isteyen kişilerden 7.99 dolar talep etmişti. Bu ücret herkes için geçerliydi.

App Store için uygulama hazırlanacağı belirtilen geliştiriciler Apple'a ilk yıl yüzde 30'luk bir komisyon ödeyecekleri söylendi. Bu komisyonun yüzdesi ikinci yıl yüzde 15'e düşürülecek. Twitter ve Elon Musk tarafından tasarlanan bu strateji IOS kullanıcıları tarafından tepki çekti.