İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen önemli bir görüşme sonrasında ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Abdullahiyan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Siyonist rejim, 26 gün oldu, her türlü başta soykırım, kıyım, savaş suçu olmak üzere kadınlar, çocuklar ve sivilleri Gazze'de öldürmeye devam ediyor. Siyonist rejim, bu cinayetlerinde her türlü yasak silahı kullanıyor. Şayet Gazze'deki hastanelerin raporlarını, dünya halkı dikkatle takip edecek olursa, Gazze'deki şehitlerin ve oradaki yaralıların yasak silahlarla ve bombardımanlarla öldürülmüş ve yaralanmış olduklarını göreceklerdir." 

Bir kişiyi öldürüp, diğerini yaraladı: 2 buçuk saat arayla dehşeti yaşattı! Bir kişiyi öldürüp, diğerini yaraladı: 2 buçuk saat arayla dehşeti yaşattı!

"Savaş durdurulmadığı takdirde bölgede durumun kontrolden çıkmasının sorumluluğu ABD, İsrail ve savaş suçlarını destekleyenlerin üzerindedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Batılı ülkelerin İsrail'e verdiği desteği belirterek "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buna karşı ve Filistinli mazlum halkın yanında yer alıp onlara desteklerini açık bir şekilde beyan ettiler. Ben bir kez daha Türk hükümeti ve halkına, Filistin halkını desteklemek açısından, savaşın durdurulmasında ve Gazze halkının tehcirine karşı ve insani yardımların ulaştırılmasını sağlama hususunda gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.

Bedelini ağır ödeyecekler!

Abdullahiyan, saldırıların sonlandırılması gerektiğini belirterek "Savaşın bir an önce durdurulmadığı takdirde, ABD'nin ve siyonist rejimin Gazze'de kadınlara ve çocuklara karşı saldırılar devam ederse, bunun sonuçları gerçekten çok ağır olacaktır, bu savaşı ve bu suçları destekleyenler bunun bedelini ağır ödeyeceklerdir." dedi.