Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

EYT çözüm modelini ilk defa Meclis'e sunan Gelecek Partisi, Maltepe mitinginde de EYT'lileri yalnız bırakmadı. İstanbul İl Genel Başkanı İsa Mesih Şahin, İşçi Haber'e özel röportaj verdi. 

"EYT'LİLERİN DÜN YANINDAYDIK, BUGÜNDE YANINDA OLACAĞIZ"

"Bugün Maltepe'de muhteşem bir coşku var.  Burada bir adalet mücadelesinin yansımasını görüyoruz. EYT'li kardeşlerimiz haklı bir mücadelenin bugün gururunu yaşıyor. Gelecek Partisi olarak EYT'lilerin başından beri yanındaydık ve yanında olacağız."

"EYT SORUNU BİR MALİ SORUN DEĞİLDİR"

EYT sorunu mali bir sorun ya da bir bütçe sorunu değildir. EYT bir adalet, hakkaniyet sorunudur. Biz Gelecek Partisi olarak EYT sorununu ilk defa bir çözüm modeli ortaya koyan partiyiz. Geçen sene EYT derneklerimiz ve ekonomistlerimizle birlikte hazırladığımız EYT modelini kamuoyuyla paylaştık. Ortaya somut bir çözüm modeli koyduk. Bu anlamda biz bu adalet mücadelesinin sonuna kadar yer alacağız. Kimse "EYT sorunu bir bütçe sorunudur, bütçe ayıramayız" demesin. "

EYT ne zaman çözüme kavuşacak?

EYT bize göre sandık geldikten hemen sonra çözüme kavuşacak. Türkiye'nin nefes alması için, EYT sorunu için hatta birçok sorunun çözümü için Türkiye'nin önüne sandık gelmelidir. Vatandaşlarımız "Sandık günü hesap günü" mesajını buradan veriyor. 

Gelecek Partisi olarak EYT'lilere ne söylemek istersiniz?

EYT bir hak mücadelesidir, bir adalet mücadelesidir. Bu mücadeleyi sonuna kadar vermelidir. Sonuna kadar EYT'lilerin yanında olacağız.