Enerji İş Sendikası, tekelleşmenin sebep olduğu bütün hak kayıplarına son vermek ve emekçinin alın terinin her damlasının hakkını kendisine verilmesini sağlamak misyonuyla 19 Nisan 2013 yılında kuruldu. Kurucu Genel Başkan Mahmud Altunsoy ve beraberindeki 14 dostu mevcut düzende devam etmekte olan engellere karşı geldi ve imza altına almış oldukları tüzük ile Enerji İşçileri Sendikasını kurdu.

KARARLI VE İLKELİ BİR SENDİKACILIK ANLAYIŞI

İşçi-işveren arasındaki iletişim sorunlarına son vermek ve bütün iş kollarında mevcut olan sendikal algıyı yıkmak için çalışan Enerji İş Sendikasının Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, genç bir sendika kadrosu oluşturarak sürekli olarak dinamikliği ve yenilikçiliği korumaya özen gösterdi. 

DİSK'ten 'Emekli Buluşması' etkinliği! Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı DİSK'ten 'Emekli Buluşması' etkinliği! Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı

Altunsoy ve tüm çalışma arkadaşları, verilen sendikal mücadelede insan, emek, demokrasi eksenli düşünerek kararlı, ilkeli, sorumlu bir sendikacılık anlayışı benimsedi. Enerji sektörünün teminatı emekçiler için her zaman ve her yerde büyük fedakarlıkla hizmet vermeye devam edeceklerinin altını çizen Sendika, "Aziz vatan toprağında adım atılmadık yer bırakmadık, bırakmayacağız" dedi.

MAHMUD ALTUNSOY KİMDİR?

Enerji İşçileri Sendikası Kurucu Genel Başkanı Mahmud ALTUNSOY, İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon Of’lu olan Genel Başkan ilk ve orta öğreniminin bir kısmını Almanya’nın Kitzingen şehrindeki Dr. Paul Ebert ilk okulunda, devam eden kısmını ise Saffet Simavi orta okulunda tamamlamıştır. Lise öğrenimini ise Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır.

Anadolu Üniveristesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü yüksek onur öğrencisi unvanı ile bitiren Genel Başkan, ilk ve orta öğreniminde almış olduğu Almanca, Arapça ve İngilizce eğitimi neticesinde bu lisanları da bilmektedir. Birçok spor dalına ilgisi olan Genel Başkan yüzme ve masa tenisi sporları ile yakinen ilgilenmekte olup güreş spor dalında çeşitli müsabakalarda dereceler elde etmiştir.

1993 yılında Almanya’dan kesin dönüş yapan Genel Başkan 10 yıl gibi bir süre sonra 2003 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinde taşeron kadrosuyla insan kaynakları uzmanı olarak çalışma hayatına başlamıştır. Devam eden süreçte daimi işçi statüsüne alınan Genel Başkan 2010 yılı itibariyle İstanbul Anadolu Yakası araç ve iş makineleri amir yardımcılığı ve sonrasında aynı birimin amirliğine terfi etmiştir.

19 Nisan 2013 tarihinde 15 işçi arkadaşıyla enerji iş kolunda mevcut sendikal düzene “DUR” demek adına Enerji İşçileri Sendikasını kuran Genel Başkan kısa bir süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2015 yılı Temmuz istatistiklerinde, bulunduğu iş kolunda toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini kazanmıştır. 2015 yılından bu yana büyük ve küçük çaplı, bir çok iş yerinde benzeri görülmemiş toplu iş sözleşmelerine imza atmış olan Genel Başkan işçinin ve emeğin her zaman için en büyük değer kabul edilmesi, mücadelenin bu minvalde verilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Türkiye’nin en genç yetkili sendika başkanı olma unvanının taşıyan Genel Başkan evli ve üç çocuk babasıdır.

ENERJİ İŞ SENDİKASI'NIN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDEN BAŞLICALARI

Sibelres Elektrik Üretim A.Ş.

İklim Elektrik Hizmetleri Adi Ortaklığı

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. 

Satera Elektrik ve Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 

BMM Birleşik Müteahit Müş. İnş. Proje Tes. Kont. Dan. A.Ş.

Betim Enerji

Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim San ve Tic. A.Ş.

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş. 

Depsas Enerji

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.