Silikon Vadisi Bankası'nın iflas etmesiyle beraber, Silvergate Capital ve Signature Bank gibi birçok önemli kuruluş da battığı açıklandı. Küresel piyasaların olumsuz gidişatı en çok altın fiyatlarını etkiledi. 

Özellikle 2023 Mart ayına hızlı bir giriş yapan altın, 2009 lira seviyelerine yükselerek uzun süredir görülmemiş bir rekora imza attı. 

Altın konusunda uzman isim olan İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

 "Telaşa kapılmanızı istiyorlar. Sakın tuzağa düşüp panik satışı yapmayın" uyarısında bulundu. 

Yılın ilk günlerindne bu yana "2023 altının yılı olacak" uyarısı yapan Memiş, yaşanan yükselişin ise gelecek fırtınanın yalnızca fragmanı olduğunu iddia etti. Yatırım yapacak insanların ilk olarak soğukkanlı olması gerektiğini aktaran uzman isim, "Hem altın hem de gümüş yükselmeye devam edecek. Haziran ayına kadar altın için 1300-1350 liraları görmek oldukça gerçekçi bir yaklaşım. Yıl sonu içinse 1600 liraları geçeceğini düşünüyorum. Bu nedenle, yaşanan her dalgalanmadı ve aşağı yönlü bir kırılmada elindeki avucundakini satmak, günün sonunda pişman olmayı da beraberinde getirecek. 

Altın yükselecek ve düşecek. Ancak önemli olan ne kadar yükselip, ne kadar düştüğü. Bana sorarsanız bir düşecekse iki yükselecek ve bu yıl en yatırımcısının cebini en çok dolduran araçlardan biri olacak. Tabii ki sadece altına odaklanıp diğer fırsatları kaçırmamak gerekir. Son 2 yılda yüzde 600 değerlenen bir gümüş madeni var ve yükselişine devam edeceğine yönelik pek çok sinyal veriyor. Belki de gümüş, bu yıl getiri açısından altını bile sollayacaktır" ifadelerini kullandı.