İslam Memiş, "Rusya-Ukrayna çatışmasında yeni gelişmeler olacak mı? Piyasalara etkisi nasıl olacak? Yatırımcılar neler yapmalı ve hangi kurallara dikkat etmeli?" sorularına yanıt verdi.

DOLAR VE ALTIN NEDEN YERİNDE SAYIYOR?

İslam Memiş, dolar ve altının neden yerinde saydığını açıkladı. Memiş, "Şimdi yeni bir taktik uyguluyorlar bu taktiği size açıklayacağım. Taktik şu FED'in faiz artırım süreci ile birlikte normal şartlarda emtia fiyatlarının gerilemesi gerekiyor. Hatta sert bir şekilde gerilemesi gerekiyor. Mesela ons altının 1900 dolar seviyesinin altına, beraberinde gram altının 900 lira seviyesinde altına inmesi gerekiyor. Gümüşte de geri çekilmeler olmalıydı. Çünkü faiz artıran Merkez bankaları var.

Dikkat edersiniz ons altın 1900-1950 dolar aralığında bir sıkışma var. Öncesinde 2169 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın tekrar geriledikten sonra bu bant aralığına sıkıştırıldı. Ne aşağı ne de yukarı bu bant aralığını kıramadığını gözlemliyoruz. Yani ons altının sert bir şekilde düşmesi ya da çıkması baskılanarak engelleniyor ve ons altın belli bir bant aralığında sıkıştırılıyor böylece dolar yatırımcısının altın ve gümüşe geçiş yapmasının önü kesiliyor. Bir sonraki toplantıya da kadar da bu bant aralığındaki sıkışmanın devam edeceğini düşünüyorum. 

Piyasalara baktığımızda bu daralmanın taktiksel değişimden kaynaklandığını siz de göreceksiniz. Bu süreç muhtemelen bir hafta daha sürecek. Özellikle bu taktiksel bir değişimi sizinle paylaşmak istedim. Bu hafta ve önümüzdeki haftaki süreçlerde bu dar bant aralığı yatırımcının sıkılmasına neden olacak. Ne zaman düşecek ne zaman yükselecek ne oluyor ne bitiyor diye öyle bir soru kafanıza gelirse bilin ki bu kontrollü bir şekilde baskılanma taktiğinin başladığını bize gösteriyor. Çünkü bu kadar yatay bir seyir mantığa uygun değil. Bu trendin aşağı veya yukarı yönlü kırılması gerekiyor ama FED bunu istemiyor ve kontrollü bir şekilde hem faizi arttırırken yine kontrollü bir şekilde de emtia fiyatlarında sert düşüşleri engelliyor.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Dolayısıyla kontrollü bir şekilde önümüzdeki bir iki hafta boyunca bu sürecin devam edeceğini söylüyorum." dedi.

8 NİSAN ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın fiyatlarında son durum' alım-satım işlemi yapan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken küresel piyasalar inişli çıkışlı bir ilerleme kaydediyor. Özellikle gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını fiyatı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

?GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 914,90

Gram altın satış: 915,09

?ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 1.487,00

Çeyrek altın satış: 1.504,00

?YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 2.973,00

Yarım altın satış: 3.009,00

?TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 5.936,00

Tam altın satış: 5.995,00

?CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 6.071,00

Cumhuriyet altını satış: 6.162,00

?ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 6.082,00

Ata altın satış: 6.151,00

?Altın fiyatlarına dair bu bilgiler 8 Nisan Cuma günü saat 06.56 itibarıyla alınmıştır.