Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara seslendi. Memiş, "Sakın gaza gelmeyin, canınız yanar" dedi. 

YouTube kanalı üzerinden önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, açıklamalarının kesinlikle bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi. Memiş, "emiş, "Herhangi bir gelişme olursa sizi bilgilendiririm diye mesajım olmuştu. Bugün yine yüksek tansiyon var. Nisan ayında dediğimiz teknik finansal değerler (Gram altın, dolar, gümüş fiyatları) bugün neredeyse gerçekleşiyor. Duygunuzla değil aklınızla hareket edin uyarılarım vardı nisan ayında. Bugün yurt içi piyasalarda dolar TL 16.35'e kadar yükseldi. 16.40 kritik çizgisi çok test edilmedi. Yarın Merkez Bankası ile alınabilecek aksiyonları yarın yorumlayacağım. Bugün benim kişisel olarak öngörülerim şöyle" diyerek sözlerine başladı.

Dolar ve euro fiyatları bugün nasıl? Dolar ve euro fiyatları bugün nasıl?

"HER ZAMAN KAZANANLAR.."

"Nisanda uyarıları dikkate alanlar şu anda bunun karşılığını görüyorlar ancak elinde TL bulunduranlar her yıl olduğu gibi, bu senaryolarda korku ve panikle hemen altın alalım, gümüş alalım, döviz alalım türünde düşünceye sahip olduklarını ancak satıştan alım yaptıkları için aylarca beklediklerini de görüyoruz. Alım satım, piyasa ile uğraşıyorsanız, oynayan her zaman kaybedecek. 1 yılı göz önünde bulunduran da her zaman kazanmaya devam edecek. Bugün gram altın TL'nin 980'e kadar yükseldiğini hep beraber gördük. Rakamsal değerler 1 yıldaki getiriyi gösteriyor."

"ELİMDE DOLAR VAR, NE YAPMALIYIM?"

"Benim elimde bugün dolarım var, euro var, sterlin var buralardan ne yapmam gerekiyor? Ben pariteli işlemi önemsediğim için ons altın, ons gümüşte ve paritelerde teknik olarak düzeltme hareketi beklediğimden uzun süreli yoluna devam edecen bir yatırımcıyım. Parite üzerinden işlem yaparak ons tarafta düşüşleri bekleyeceğim. Fed'e kadar öngörüm ons altında 1835 dolar. Bu fiyatlardan dolar satılır mı? Amacına bağlı. Beklentim şu, seçim sürecinde olan Türkiye var, kurun yükselmesine arkadan bakmayacaklar, hamle yapacaklar, hızlı bir şekilde satış fırsatı vermeden geri çekilme olabilir ama bunun da kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Temmuzda yeni bir atak olabilir."

"SAKIN GAZA GELMEYİN"

"Kısa vadeli düşüşler TL'de bekleyenler için fırsat sunacak. Bu yatırımcının sabırla bu süreci beklemesi gerekiyor. Zamanında alınan kararlar bugün karşılığını görüyor. Altın ve gümüşüm var satmalı mıyım? Temmuza kadar ben bekletmeyi tercih eden birisiyim. Yıl sonuna kadar 1450 lira seviyesiyle ilgili öngörüm vardı, bu öngörümde değişiklik yok. Gümüşün performansının altına kıyasla daha fazla olacağına inandığım için elimdeki varlıkları satmak, kar amaçlı pozisyon almayı tercih etmiyorum. Satayım tekrar yerine koyayım, yarın 16.40 seviyesi kırılırsa ne olacak o zaman? Ben gönül rahatlığıyla bu seviyelerden alımı tercih etmeyen, satışta da temmuzu bekleyen bir yatırımcıyım. Tercih tamamen yatırımcısınındır. Bugün benim TL'ye, Türkiye ekonomisine destek verme günümdür. Korku ve panikle alım yapanların canının yanabileceği bir dönem. TL'de bekleyenler sakın gaza gelmeyin, ağlarsınız.