İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısı sonrası tepkiler büyüdü. İsrail'in işgali altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının sonra binlerce vatandaş, ellerindeki Filistin bayraklarıyla Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluk binasının önüne geldi.

Bazı vatandaşlar ellerindeki yumurtaları konsolosluk binasına doğru fırlatırken, alanda İsrail bayrağı ateşe verildi.

Kalabalıktan bazıları konsolosluğu çevreleyen güvenlik bariyerlerini aşmak istedi. Polisle grup arasında arbede yaşanırken, güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

Sınırı geçmeye çalışan 3'ü FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı Sınırı geçmeye çalışan 3'ü FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı

Polis ekipleri, trafiğe kapatılan caddede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ankara'da da bazı sivil toplum kuruluşları (STK) ve siyasi partiler, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutunun önünde protesto etti.

Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Genç Memur-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, öncülüğündeki bazı STK'ler ile Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) temsilcileri, saldırı haberinin ardından İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplandı.

"Hamas'a selam, direnişe devam" sloganı atan grup zaman zaman tekbir getirdi. Büyük Filistin bayrağı getiren protestocular, okunan Kuran-ı Kerim-i dinledi. Protestoculara, yoldan araçlarıyla geçenler de kornalarını çalarak destek verdi.