İstanbul Valiliği,hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) öğrenciler için rahat bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli bütün önlemlerin alındığını bildirdi.

Öğretmenler dikkat: Öğrenci görüntülerini paylaşana kınama cezası yolda! Öğretmenler dikkat: Öğrenci görüntülerini paylaşana kınama cezası yolda!

Valilik açıklamasında, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan YKS için şunları söyledi:

"Bu sınavların huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli bütün önlemler alınmıştır. Sınavın yapıldığı merkezlerin yakınlarında inşaat, imalat, kazı, seçim propagandası vb. gürültü üreten işlere sınav süresince ara verilmesi, klakson, sesli yayın, ilan vs. yapılmaması ve bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları çok önemlidir. Konuyla ilgili kurumlar tarafından gerekli denetimler yapılmakla birlikte, vatandaşımızın duyarlılığını bekliyor, sınava katılacak bütün adaylara başarılar diliyoruz." 

Diğer yandan YKS'ye katılacak adayların kimlik kartıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamaması için cumartesi ve pazar günü sabah 07.00 ile 10.15 saatleri arasında ilçe nüfus müdürlüklerinin açık bulundurulacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim