İkitelli Süleyman Demirel Bulvarı'nda saat 14.00 sıralarında yaşanan kazada iddialara göre 34 DRC 527 plakalı kamyon şoförü, motokurye Feridun Kaplaner (31) aracın sağından geçmeye çalıştı.

Kamyon şoförünün farketmediği motokuryeye çarpması sonucu meydana gelen kazada Feridun Kaplaner hayatını kaybetti. Kamyon şoförüyse olay yerinden kaçtı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından cenaze Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe açıldı Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe açıldı

ŞOFÖR TESLİM OLDU

Kaçan kamyon şoförünün polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenilirken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KAHREDEN TESADÜF

Kazada can veren Feridun Kaplaner'in kardeşi İsmail Kaplaner ise yaptığı açıklamada acı ayrıntıyı şu ifadelerle anlattı:

"Kazayı ben tesadüfen öğrendim. O yoldan geçiyordum ve kazaya denk geldim. Yardım etmek amacıyla olay yerine gittim, bir baktım ağabeyim yerde yatıyor."

İZMİR'DE DE MOTOKURYE CAN VERDİ

İzmi'de de bir motokurye kazada can verdi. Çevreyolu Bornova Viyadüğü'nde, motosikletli kurye Zeynep Demir ile aynı yönde ilerleyen Murat G. yönetimindeki otomobil çarpıştı.

Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Demir, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Sürücü Murat G. ise gözaltına alındı.

Demir'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze aracına motokuryeler, motosikletleriyle eşlik etti.

"CEZASIZ KALMASINI İSTEMİYORUZ"

Zeynep Demir'in ağabeyi Mustafa Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin trafikte her zaman kurallara uyduğunu ve asla hız yapmadığını söyledi.

Kazada kusurun kardeşinin motosikletine çarpan otomobilin sürücüsünde olduğunu ileri süren Mustafa Demir, "Umarım cezasını bulur ama bizim acımızı hafifletmez. Canımız gitti, geri gelmez ancak onun cezasız kalmasını istemiyoruz." dedi.

"BİR ARKADAŞIMIZI DAHA TOPRAĞA VERMEK İSTEMİYORUZ"

Türkiye Moto Kuryeler Platformu İzmir Temsilcisi Mehmet Sirac Alioğlu ise motokuryeler için hem sistemde hem de trafikte düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydederek, "Biz bir arkadaşımızı daha toprağa vermek istemiyoruz. Son bir yılda 30'un üzerinde kardeşimizi kaybettik. Lütfen yardımcı olun." diye konuştu.