Mecidiyeköy İstasyonu'ndaki törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün açtıkları Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, bugün hizmete aldıkları Mecidiyeköy-Fulya-Yıldız metro hattı ve 6 Ocak'ta da vatandaşların kullanımına sunulacak Dudullu-Bostancı metro hattı ile yeni yıla "merhaba" dediklerini söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

Göreve geldikleri an itibarıyla İBB içerisindeki "tükenmişlik sendromuna" son verdiklerini anlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"İstanbullunun parasını yönettiğimizin farkında olan bir ahlaklı, erdemli tutumla doğru ve özenli iş yapma becerimizle İstanbul'da metro üretimine hem hız kattık hem de kalite kattık. Planı, projesi, finansmanı tamamlanmadan başlatılmış bu işleri, kaderine terk edilmiş metro inşaatlarını devraldığımız andan itibaren 10 metro inşaatını aynı anda harekete geçirerek, dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora da İstanbul halkı adına imza attık. Bizden önceki 25 yıl boyunca yıllık metro imalatının bugün itibarıyla 2,5 katının da üstüne çıktık, 3 katına doğru gidiyoruz." ifadelerini kullandı.