Günümüzde gelinen son noktada toplu ulaşımda yüzde 100 dijitalleşmeye gidildi ve artık toplu ulaşımda fiziki kartlara sahip olma zorunluluğu kalmadı. 

Açıklanan verilere göre Dijital İstanbulkart’ı yüzde 48 oranıyla en çok öğrenciler sevdi ve cinsiyet bazında baktığımızda ise yüzde 58 oranı ile erkekler en çok tercih ederken yüzde 42 oranında ise kadınlar tercih ediyor.

ÖĞRENCİ KART İÇİN İŞLEM SÜRESİ 30 SANİYE

Öğrenci İstanbulkart başvurularında yaşanan yoğunluk ve uzun bekleme süreleri artık tarihe karıştı. Bu duruma online başvuru sistemi altyapısı ekleyerek son veren İBB, öğrenci kart alım işlemleri için süreyi 30 saniyeye düşürdü. 

Manisa'da feci kaza! Sürücü hayatını kaybetti Manisa'da feci kaza! Sürücü hayatını kaybetti

Açıklanan verilere baktığımızdaysa 2022 yılında İstanbulkart Mobil uygulamasını yükleyerek Dijital Öğrenci İstanbulkart sahibi olan öğrenci sayısı 118 bin 267 olarak gerçekleşirken 2022 yılında fiziksel öğrenci kart başvurusu 129 bin 413’e düştü. 2021 yılına baktığımızda ise BELBİM 169 bin 318 fiziksel öğrenci kart başvurusu talebi aldı.

TESLİMAT SEÇENEKLERİ ARTIRILDI

Öğrenci kart başvuralarının tamamen online sisteme taşınmasıyla birlikte öğrencilere daha fazla kolaylık sağlanması adına teslimat seçenekleri artırıldı. İBB, adrese teslim, kargo bedelsiz kampüse teslim ve en yakın İBM (İstanbulkart Başvuru Merkezi) şubesinden teslim seçenekleri ekleyerek karta ulaşım imkanlarını artırdı, ayrıca şehir dışından gelecek öğrencilere kolaylık sunulması adına  36 üniversitede kampüse teslim seçeneği oluşturuldu. 

Editör: Öznur Kaya