İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Saldırı saat 16.20 sıralarında meydana gerçekleştirildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Emniyet güçleri de bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor. Patlamanın olduğu bölge yaya girişine kapatıldı.

Son Dakika: İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi: Çok sayıda yaralı var

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk incelemelere göre saldırıda "terör kokusu" olduğunu söyledi. Erdoğan, "İlk tespitler bir kadının rol oynadığını gösteriyor, kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak" dedi.

FUAT OKTAY: "TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da olay yerinde yaptığı açıklamada, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Oktay saldırı sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si ağır 81 kişinin yaralandığını aktardı.

81 YARALIDAN 39'U TABURCU EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yapılan son açıklamada saldırıda yaralanan 81 kişiden 39’unun taburcu edildiği bilgisi paylaşıldı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA: "8 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayla ilgili yaptığı açıklamada “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için 8 Cumhuriyet Savcısı ve 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır”

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Valilikten yeni açıklama geldi Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Valilikten yeni açıklama geldi

Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika: İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi: Çok sayıda yaralı var

KIZILAY: "KAN İHTİYACI YOK"

Kızılay, bölgedeki hastanelere kan sevkiyatının yapıldığını ve şu an acil kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Ayrıca Sulh Ceza Hakimliğince patlamayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. 

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Yayın yasağının toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmak amacıyla getirildiğini vurgulayan Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz."