Avrupa'nın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden olan İsviçre  103 bin TL'ye 85 bin işçi alınacak, son başvuru tarihi ne zaman?

Bir süredir işçi alımı yapılacağı ile ilgili haberler gündeme gelirken İsviçre müjdeli haberi verdi. Peki hangi alanlara alım yapılacak?

Duyuru Resmi Gazete'de yer aldı: 62 Akademisyen alınacak Duyuru Resmi Gazete'de yer aldı: 62 Akademisyen alınacak

Yaşam kalitesi en yüksek olan İsviçre işçi alımı yapacak. Maaşlar 103 bin TL'den başlarken 202 bin TL'ye kadar çıkması düşünülüyor. Dünya'nın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre'nin işçi alımı yapacağı sektörler belli oldu.

Birçok Avrupa ülkesi işçi yetersizliği yaşıyor. Pandemi sonrasında kalifiye eleman bulmakta zorlanan İsviçre çözümü dışarıdan 85 bin işçi alımı yapmakta buldu. Başta sağlık sektörü olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolar için alım yapılacağı ülke tarafından ilan verildi.

Özellikle doktor açığı konusunda problem yaşayadığı öğrenilen İsviçre, yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı da yapmak için ilan açtı.

ÇALIŞABİLMEK İÇİN ŞUNLAR GEREKİYOR!

Belirli bir seviyede dil bilgisi

İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebilmek

İkamet edilebilecek ev bulunması

İSVİÇRE'DE MAAŞLAR NE KADAR?

İsviçre yaşam standartları en yüksek olan ülkelerden biri.  İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına, aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı. Bu da saatlik olarak 596 TL, aylık ise 103 bin TL maaş anlamına geliyor. İşçi alımlarında ise dil bilenlere öncelik tanınacağı bildirildi.