İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde taşeron işçi statüsünde görev alan seksen altı Evde Bakım Hizmetleri işçisi kadrolu çalışma, düzenli ve yeterli bir ücret ve sendikal haklarının tanınması için Buca’da yer alan Sosyal Yaşam Kampüsünde mesai saati başında 2 saat iş bırakarak basın açıklamasında bulundu.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

“BİZ SÜRÜNÜYORUZ, ARTIK BIÇAK KEMİKTE”

İş bırakma eyleminde yapılan basın açıklamasında konuşan Zeynep Güney, yıllardır güvencesiz ve taşeron çalışma düzeninde çalıştıklarını belirterek, “Pandemi de ölümle burun buruna çalıştık, sesimizi çıkarmadık. Ekonomik kriz koşullarında düşük ücretle çalışmaya mahkum edildik” dedi.

Yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili girişimlerinin muhatapsız bırakıldığını, ötelenerek umursanmadıklarını dile getiren Güney, “Memnuniyet anketlerinde yüzde 97’ye çıkan oranımız belediyemizin yüzünü güldürdü ama biz sürünmeye devam ediyoruz. Artık bıçak kemikte. Bundan dolayı sesimizin duyulması, sorunlarımızın çözülmesine dair bizlerin muhatap kabul edilerek adım atılması için iş yavaşlatma eylemine başlıyoruz” diye konuştu.