Kazı Başkanı ve Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Çevik, yaptığı bilgilendirmede, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, İzmir Büyükşehir ve Kemalpaşa belediyeleri ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin yardımlarıyla, yaklaşık 8 bin 850 yıllık dev tarihe sahip höyükteki kazıların çıkartılmaya devam edileceği açıklandı.

Ulucak Höyüğü'nün İzmir'in ilk yerleşim yeri olduğunu dile getiren Çevik, bu yılki kazılarda önemli buluntuları çıkardıklarını dile getirdi.

Kyoto'da Türk müziği şöleni! İzmir Korosu Japonya'yı büyüledi Kyoto'da Türk müziği şöleni! İzmir Korosu Japonya'yı büyüledi

Bu sezon milattan önce 5 bin 700 yılına ait olduğu değerlendirilen kadın ve erkek heykelcikleri bulduklarını hatırlatan Çevik, ulaştıkları son buluntunun ise kilden yapılmış "sap düzeltici" olduğunu dile getirdi.

Höyükte 8 bin yıl öncesine kadar kil objelerin kalıntılarına rastladıklarını belirten Çevik, bu malzemeler arasında yer alan sap düzelticinin özel bir buluntuya rastlanıldığı söylendi.