Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde önemli konular masaya yatırılacak.

Son zamanlarda çok konuşulan olaylar arasında Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş var. Tüm dünya gözünü bu savaşa çevirirken ilerleyen süreçte gidişatın ne yönde olacağI merak konusu haline geldi. Rusya, Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesinin dördüncü gününde, Montrö Antlaşması gündemde. 

BOĞAZLAR RUS GEMİLERİNE KAPATILACAK MI?

Kabine toplantısının gündeminde Montrö Anlaşması var, Rusya’nın saldırıya son vermesi için başta arabuluculuk olmak üzere atılabilecek çeşitli konuşulacak.

Rusya ve Ukrayna arasında yürütülen diplomatik ilişkiler, savaş bölgesindeki Türklerin durumu ve askeri müdahalenin Türkiye’ye etkileri de bugün konuşulacak.

Türkiye'nin Montrö Anlaşması uyarınca Rusya gemilerini boğazlardan geçirip geçirmeme kararının da gündeme gelmesi bekleniyor.

ELEKTRİK FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Bugün gerçekleşecek toplantının ikinci önemli konusu, vatandaşların çok sık şikayetlerini dile getirdiği elektrik faturaları yer alıyor. Yeni yılın gelmesiyle birlikte elektrik faturalarındaki artış vatandaşların cebini yakmaya başladı. Hal böyle olunca vatandaşlar şikayetlerini yetkili mercilere duyuruyor. 

1 Mart’tan itibaren elektrik faturalarına indirim olarak yansıyacak yeni tarife düzenlemesi olacak.

Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu! Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu!

Yapılan son Kabine toplantısında 150 kilovatsaatlik indirimli tarife limiti 210 kilovatsaate çıkarılırken, 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlara yapılacak yeni düzenlemenin bugün açıklanması bekleniyor.

CANLI YAYINDA AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son toplantının ardından yaptığı açıklamada “Kurumlarımız 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarifeyle ilgili vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilme yapacaktır” demişti.

Erdoğan, toplantıda alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla halka canlı yayında duyuracak.