Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

Kademeli emeklilik düzenlemesinin ne zaman çıkacağı henüz belli olmadığı için beklentiler yükseliyor. 

STAJ, ÇIRAKLIK, 5000 PRİM, 3600 KISMİ EMEKLİLİK NE ZAMAN GELİYOR?

Henüz EYT'liye staj, çıraklık, 5000 prim, 3600'den kısmi emeklilik düzenlemesi ve Bağkur affına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Yeni torba yasada bu konulara ilişkin maddeler yer almıyor.

EMEKLİLERE MÜJDE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada emeklilere müjdeli haberi verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklileri ilgilendiren açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Kur korumalı mevduat uygulamasını devam ettiriyoruz, vergi istisnası süresini uzatıyoruz, tasarruf sahiplerine olumsuzluk oluşturmayacak şekilde süreci yürütüyoruz. Memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili süreci de başlatıyoruz. 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. (Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı) Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir.​ Devlet olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanındayız. 2002 yılında başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı'ndan şimdiye kadar 3,7 milyon kardeşimiz istifade ediyor. Toplam 35 milyar liralık destek ödemesinde bulunduk. Bu sene de devam ettirme kararı aldık. Aldığımız kararların milletimize hayırlı olmasını diliyorum."