Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem, çok sayıda ilden de hissedildi.

GAZİANTEP'TE DE DEPREM 

Kahramanmaraş'taki şiddetli depremin üzerinde birkaç dakika sonra Gaziantep'te de büyük bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

04.26'da kaydedilen deprem yerin 6.98 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "TÜM BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. 

Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır."

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası şu açıklamada bulundu:

"Tüm arama kurtarma ekiplerimizi deprem bölgelerine sevk ettik. Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik.

İsrailli bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına sert tepkiler İsrailli bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına sert tepkiler

Hatay, Maraş, Osmaniye, G.Antep, Adıyaman bunlar daha çok etkilendiler. Depremden sonra Adana, Diyarbakır, Kilis'te bir etkinlik söz konusu. Yıkılan binalar var ama diğer iller kadar etkinlik yok. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şu anda AFAD'dayız ve buradan tüm sevkiyatı koordine etmeye çalışıyoruz. Bütün arama ekipleri bölgelere doğru yönleniyor."