Belediye şirketlerinde taşeron olarak çalışan ( Kamu İktisadi Teşebbüsü) çalışanları uzun süredir bekledikleri kadro isteğinin karşılığını alamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yakından takip ettiği taşerona kadro konusunun çözüme kavuşturulmamasının ardından vatandaşlar hükümete tepki gösterdi.

Bakanlığın çalışma takviminde yer alan taşeron işçiye kadro düzenlemesine ilişkin çalışmalar başlatılmazken yeni Meclis'in açılmasının ardından vatandaşlar öne çıkan ekonomi başlıklarınının arasında yer almka istiyor. Belediye şirketlerinde taşeron olarak çalışan ve özlük hakları verilmeyen mağdurların sayısı 100 bini geçti.

Sosyal medyadan başlattıkları çalışmalarda tepkilerini her seferinde dile getiren KİT Taşeron İşçilerinin bazı paylaşımları :

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

KİT ÇALIŞANLARINA KADRO VERİLECEK Mİ?

Yeni Meclis'in açılmasının ardından gündeme gelecek ilk konunun taşerona kadro olması bekleniyor. Yaklaşık 100 bin işçiyi ilgilendiren düzenlemenin önümüzdeki günlerde vatandaşlar tarafından Meclis'e gelmesi isteniyor. Konuyla ilgili seçim öncesi açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin de seçimlerden sonra taşeron işçinin Meclis'te yer alacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni Bakanlar Kurulu Kabinesi ilk toplantısını 6 Haziran Salı günü gerçekleştirecek. Kabinenin masasındaki konulara arasında taşerona kadro düzenlemesi de yer alacak.

Taşeron işçiye kadro ne zaman Meclis’e gelecek?

Seçimlerden önce 2023 nisan ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin taşerona kadro konusu hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Eski  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti; ''Mazeret ve tayin gibi sorunlar çözülebilir, onların imkanları var. Taşeron işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik.

Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliğiydi. Deprem oldu, çalışmalara ara verdik. En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz. Seçime endeksleyerek konuşmuyorum. Seçimi zaten biz kazanacağız. Ben olurum veya bir başka arkadaşım olur.” dedi.''demişti.