Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün 2025 girmeden imzalanmasını talep ediyor.

Kamu işçileri ne istiyor?

  • Kamuda tüm Toplu İş Sözleşmelerinin ücret zammı döneminin 1 Ocak'a çekilmesini
  • Emeğimizden çalan adaletsiz vergi sisteminin değiştirilmesini
  • Her gün yükselen enflasyon karşısında
  • Seyyanen zam ve refah payı verilmesini istiyor.

Kamu Çalışanları Platformu 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ederek şunları söyledi:

ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN BAŞLANGICI

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun ek madde 2 "Hükümet, kamu işveren sendikaları ile işçi sendikaları konfederasyonları arasında; işçilerin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü imzalanabilir. Bu protokol hükümleri geçerlilik süresi içinde bu madde kapsamındaki idareler ile taraf konfederasyona üye olan sendikalar için bağlayıcıdır." şeklindedir.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun "Toplu iş sözleşmesinin şekli ve süresi" başlıklı 35 inci maddesi 4 üncü fıkrası; "Toplu iş sözleşmesi süresinin bitmesinden önceki yüz yirmi gün içinde, yeni sözleşme için yetki başvurusunda bulunulabilir. Ancak, yapılacak toplu iş sözleşmesi önceki sözleşme sona ermedikçe yürürlüğe giremez." şeklindedir.

Kanunun bu maddesinin uygulanması için 2025 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolün 2024 yılı içerisinde imzalanması gerekmekte ki Sendikalar Toplu İş Sözleşmelerini en geç 2024 yılı Aralık ayında imzalasınlar. İmzalansın ki işçilerde (Memurlarda olduğu gibi ) Ocak 2025 yılında zamlı ücretlerini almış olsunlar.

Kamu Çalışanları Platformu