Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı

750 binden fazla işçiyi ilgilendiren TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü imzalanmıştı. Protokol, enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeriyor. 

Kamu işçilerinin taleplerinin tam karşılanmaması nedeniyle mağduriyetler devam ederken uzun zamandır ek zam talep eden işçiler bu oranın yetersiz olduğunu belirtiyor.

İşçiler, ek zam taleplerinin yanı sıra tayin hakkı, meslek kodu, skala gibi konularda da düzenleme talep ediyor.

Kamu işçileri ek protokolde iyileştirme talebiyle yetkililere sesleniyor

Kamu işçilerine yapılan Ek Protokolde düzenlemeye gidilmesini talep eden işçiler, %49 zam talep ediyor. Aynı zamanda memurlara verilen seyyanen zammın aynını talep eden kamu işçileri sosyal haklar noktasında da şu maddeleri sıralıyor:

1- Tayin Hakkı
2- Zorunlu Emekli Edilenlerin işe iadesi
3- Meslek Kodu Mağdurları
4- Haftalık çalışma süreleri
5- Mobbing ile etkili mücadele

Kamu işçileri yetkililerden umutlu

Sosyal medya hesaplarından sendika başkanlarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'a seslenen işçiler, talepleri doğrultusunda kamu işçilerinin de memnun olacağı bir düzenleme yapılacağı konusunda beklentileri devam ediyor.