Kamu kurumları ve KİT'lerde çalışan mühendislerin, işçi olarak istihdam edilmeleri ve sonradan mühendislik diploması kazanmaları durumunda işçi mühendis kadrosuna atanmamaları gündemde büyük bir sorun olarak yer alıyor. 2015 yılından itibaren çeşitli nedenlerle işçi statüsünde çalışmaya başlayan mühendisler, mesleklerinin gerektirdiği pozisyonlarda görev yapamamakta, ilgili eğitimlere ve toplantılara katılamamakta ve bu haklardan mahrum kalmaktadır.

4857 sayılı İş Kanunu'nda herhangi bir kariyer engelleyici madde bulunmamakla birlikte, bu durum mühendislerin mesleki gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Resim

Kamu kurumlarına atanarak işçi olarak çalışmaya başlayan, ardından mühendislik diploması elde eden mühendisler, işçi mühendis kadrosuna intibaklarının yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. 

Konunun bir an önce çözülmesi için kamuda çalışan mühendisler, yetkililere seslerini duyursa da henüz somut bir adım atılmadı.