Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren çerçeve protokol anlaşması için Türk-İş’in kurduğu Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üçüncü toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda Kamu Çerçeve Protokolüne sunulacak sözleşme taslağının hazırlanması beklenirken aldıkları ücretten memnun olmayan kamu işçileri en az asgari ücretteki artış oranında zam yapılmasını ve refah payı istiyor.

Toplantı öncesi gerek sosyal medyada gerekse haber kanallarında taleplerini dile getiren kamu işçileri mevcut ekonomide aldıkları ücretle geçinmenin imkansız olduğunu savunarak ek zam yapılmasını ve refah payı istediler. 

Asgari ücrete %54 oranında zam yapıldığını belirten işçiler, mevcut çalışma şartlarında aldıkları ücretin yetersiz olduğunu ve ücretlerdeki bu adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade ederek %54 oranında zam talebinde bulundu.

Görüşmeler devam ederken Türk-İş'in ne karar alacağı ve işçilerin taleplerinin ne kadar dikkate alınacağı işçiler tarafından merak edilmeye devam ediyor. 

Konfederasyon Genel Merkezinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, kurul başkanlığını yürüten TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ve üye sendikaların yöneticileri katıldı.

EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Tüm sendikaların görüş ve önerilerinin dinlediği toplantıda, Zam oranı, refah payı, taban ücret, kamudaki taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumu ile sosyal haklar konularının masaya yatırıldığı toplantıda tüm sendikaların görüş ve önerileri de dinlendi.

TALEPLERİ BAKANLIĞI SUNULACAK, DAHA SONRA PAZARLIK BAŞLAYACAK

Kamuda üyesi bulunan TÜRK-İŞ'e bağlı 15 sendikanın yetki tespit süreçlerini tamamlamasının ardından, kamudaki yaklaşık 700 bin işçinin 2023-2025 dönemindeki ücret zammı ve sosyal hakları içeren talepler oluşturulacak. Taleplerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulmasıyla Çerçeve Protokol kapsamında pazarlık süreci başlayacak.