Taşerona kadro konusu belirsizliğini sürdürürken, hükümetin konuya ilişkin açıklama yapılmamasının ardından yüzbinlerce vatandaş tepki gösterdi.

Mevcut ekonomik şartlardan dolayı geçinmekte zorluk çeken vatandaşlar, ücretlerinde artış yapılmaması ve mesai yapmalarına rağmen haklarını alamamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilecği sözünün verilmesine rağmen hükümet tarafından konuya ilişkin çalışma başlatılmamıştır.

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti.

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"demişti.

Çalışma koşullarından rahatsız olan ve özlük haklarından mahrum edilen Kamu sosyal tesis çalışanları kadro istiyor.

Kamuda birçok kurumlarda taşeron olarak çalışan sosyal tesis çalışanları, seçim vaatlerinden olan taşerona kadro konusunun çözülmesine yönelik somut adımların atılmamasının ardından vatandaşlar tepki gösterdi.

Vatandaşlar, fazla mesai yapmalarına rağmen, emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine gönderdikleri mektupta konunun çözülmesini istemektedirler. Mevcut ekonomi şartlarından ötürü mevcut ekonomik şartların Kamu sosyal tesis çalışanlarını zorlamaktadır. Binlerce vatandaş, konuya ilişkin somut adımların atılmamasının ardından, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıklarıyla, kümetten sosyal güvence isteklerini bir kez daha vurguladı..

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası