Kamuda uygulanan 35 yaş sınırı, genellikle devlet kurumları veya kamu sektöründe görev yapmayı hedefleyen bireyler için belirlenen bir kriterdir. Bu sınır, özellikle belirli meslek gruplarında işe alım süreçlerinde ve kariyer ilerlemelerinde dikkate alınır. Ancak, bu tür bir yaş sınırı, ülkeden ülkeye, devlet kurumları arasında ve pozisyonlara göre değişiklik gösterir.

İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam

KPSS A grubu alımları ve banka çalışanlarının istihdam süreçlerinde 30-35 yaş sınırının devam etmesi milyonlarca vatandaşın kariyerlerinde engel teşgil ediyor.

Sınavlara girerken herhangi bir yaş sınırlaması yok ancak aldıkları puanlarla tercih yaparken önlerine 35 yaş engeli çıkıyor.

Kamuya atanmak için yaş sınırının olmaması gerektiğini savunan vatandaşlar sık sık sosyal medyada etkinlik düzenlemeye devam ediyor.

Son olarak yapılan paylaşımda ''2024 yılı itibariyle gerek sağlık koşulları, gerekse sosyo-ekonomik koşullar 35 yaş sınırının anlamını ortadan kaldırmıştır. Emeklilik yaşının 65 olduğu ülkemizde bu sınırın artık kaldırılması gerekmektedir.'' diyen vatandaşlar Kamuda 35 yaş engeline son etiketiyle yetkililere sesleniyor.

Editör: Zeynep Peksoy