Devlet memuru olmak için birçok alımda otuz beş yaşını doldurmamış olma şartının aranması, birçok vatandaşın çalışmasında mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

35 yaş sınırında, kamuda çalışmayı düşünen birçok vatandaşın kariyerine engel oluyor. Bu sınırlamanın esnek bir şekilde gözden geçirilmesi ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan mağdurlar, uzun süredir yetkililerden çözüm talep ediyorlar.

35 yaş sınırı mağdurları kamu kurumları ve meslek grupları için yaş sınırının daha esnek hale getirilmesini veya alternatif yolların getirilmesini istiyorlar. Bu konuyu tekrar gözden geçirerek daha fazla vatandaşa memur olma fırsatının verilmesini talep ediyorlar.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Yaş sınırına TİHEK'ten ihlal kararı!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) uzun süredir tartışmalara yol açan kamuda 35 yaş sınırı hakkında karara vardı. 

Alınan karar şu sözlerle paylaşıldı: TİHEK KURUL KARARI 2023/500 “Başvuru; başvuranın İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli personel alımında, yaş temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.”