Ülkemizde, kamu sektöründe istihdam edilmek isteyen birçok vatandaş, karşılaştıkları yaş sınırlamaları nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Özellikle farklı meslek gruplarında kariyer yapmak isteyen ve kamu sektöründe görev almak isteyen birçok birey, 35 yaş sınırı ile karşı karşıya kalarak istedikleri fırsatlardan mahrum kalabilmektedir.

Meslek gruplarına göre belirlenen yaş sınırları, birçok nitelikli bireyin önünde engel teşkil etmektedir. 35 yaş sınırı, vatandaşların kamu sektörüne geçişini kısıtlamakta ve potansiyelini kullanma şansını ellerinden almaktadır.

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

35 yaş sınırı konusu, birçok nitelikli ve deneyimli bireyin kamu sektöründe istihdam edilmesine engel teşkil ediyor. Bu konuda sorun yaşayanlar, konunun çözümü adına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a sesleniyor.

"Merhaba Sayin Genel başkanım. Kamuda işe alımlarda 35 üst yaş şartı nedeniyle kamu ilanlarına başvuru yapamayan yüzbinlerce kişi adına size yazıyorum. Bu 35 yaş şartı bizleri mağdur etmektedir. Bu 35 yaş engeline takılan memur adaylarının çok büyük kısmı 28 Şubatta alınan katsayı uygulaması kararı yüzünden(imam hatip ve meslek liselilerin üniversitelere alınmaması olarak bilinen sistem) üniversite eğitimlerini gecikmeli olarak tamamlamıştır. Çünkü bu katsayı sistemi ülkemizde 14 yıl mütemadiyen uygulanmıştır maalesef. Bu gecikmeli üniversite eğitimimizi aldıktan sonra  derece yapmamiza rağmen mülakatlardan defalarca elendik. Şimdide KPSS'den 90 üstü puanlarimiz var ama kurum sinavlarina almiyorlar bizleri 35 yaşini doldurduğumuz gerekçesiyle. Ülkemizde emeklilik yaşi 65 ama kamuda işe almada yaş şarti 35 bu hiç adil değil. Sadece kurum sinavlarina girmek istiyoruz. Bununla ilgili mevzuat değişikliği yapilip kamuda işe alimlarda istenen 35 yaş şartinin daha üst yaş seviyelere çekilmesi gerekir. Sayin Genel Başkanim bizler için kanun teklifi vermenizi istirham ediyoruz sizlerden. Ağustos ayinda Ankara 'daki  YRP'nin çaliştayında bizim sorunumuzu dinleyip randevu  talebimize olumlu karşilik vermiştiniz. Size bu meseleyi daha detaylı anlatmak için sizden randevu talep ediyoruz sayın Genel Başkanım. Saygılarımızla."