Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan rutin yol bakım onarım ve karla buzla mücadele eden  KGM taşeron işçileri, kadro istiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bünyesinde kadrosuz işçi olarak çalışan vatandaşlar,  kadroya geçebilecek mi?  

Karayolları Genel Müdürlüğü (@KarayollariGM) / X

Süreç içersinde birçok taşeron işçinin kadroya alınmasının ardından sıranın kendilerine geldiğini söyleyen vatandaşlar, bir kez daha kadro vurgusu yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan beklenen kadro çağrısına yönelik henüz bir açıklama yapmamasının ardından vatandaşlar mağdur edildi.

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken, yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti.

Vedat Işıkhan kimdir?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

İşçiler yıllardır, karayolalrında taşeron olarak çalışmalarına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kadro bekleyişi devam etmektedir.

ÖMER FETHİ GÜRER'DEN KGM TAŞERON İŞÇİLERİNE DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yaptığı açıklamada,''Karayollarında çalışan 14 bine yakın emekçi taşeronda kaldılar. Kadro sözü veriliyor bir türlü kadro verilmiyor,''şeklinde yapmış olduğu açıklamalar ile desteğini belirti.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor