Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşeronkadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

Çalışma şartlarından memnun olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan taşeron işçileri kadroya geçerek derin bir nefes almayı bekliyor. Yetkililere seslerini duyurmak adına sık sık sosyal medyada etkinlik düzenleyen kadro bekleyen taşeronlar gündeme damga vuruyor.

Kadro bekleyen taşeronlar arasında karayolları taşeron işçileri de bulunuyor. Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden karayolları taşeron işçileri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken günden güne artan ekonomik sıkıntılarla da mücadele ediyor. 

Karayollarında çalışan taşeron işçiler geçim sıkıntısının yanı sıra yoğun tempoda çalışmaktan şikâyetçi olduklarını, geç saatlere kadar çalıştırıldıklarını ancak emeklerinin karşılığını bir türlü alamadıklarını belirtiyorlar.

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler mevcut çalışma şartlarında maddi ve manevi sıkıntılar yaşadıklarını, adeta ikinci sınıf çalışan muamelesi gördüklerini belirterek uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

Yaşadıkları bu mağduriyetin bir an önce son bulmasını isteyen karayolları taşeron işçileri birçok mecrada yetkililere seslenerek kadro sorununun çözülmesini istiyor. 

Seçim öncesi eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro sorununun çözüme kavuşacağını belirtmişti. Ancak seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanması üzerine yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan konuya dair bir açıklamada bulunmadı.

Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz soru önergesi verdi!

Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 04.10.2023 kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadro taleplerine ilişkin yazılı soru önergesinde bulundu. 

Kocamaz'ın önergesinde şu ifadelere yer verildi: 

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak görev yapan işçiler kadro beklemektedir. Kamuda taşeron olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınması konusunda hükümet tarafından seçim öncesi söz verilmişti.Bu bilgiler ışığında;

1. Kamuda görev yapan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Bu konuda ne zaman bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?

2. Kamu kurum ve kuruluşlarında toplam kaç taşeron işçi görev yapmaktadır? Yapılacak olan çalışma kapsamında toplam kaç taşeron işçiye kadro vermeyi düşünüyorsunuz?

Burhanettin Kocamaz'ın soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olumlu ya da olumsuz bir cevap vermezken karayolları taşeron işçileri Torba Yasa ile kadro haklarına kavuşmayı bekliyor.