Karayolları yol bakım onarım işçileri kadro isteklerini bir kez daha belirtti. 

Karayolları (KİT) taşeron işçileri kadroya alınacak mı? - İşçi Haber

Yüzbinlerce taşeron işçisinin kadro bekleyişi, sürüyor. Hükümetin seçimden önce ana gündem maddelerinden olan taşerona kadro konusunda söz verilmesine rağmen henüz konuya ilişkin somut adımlar atılmadı.

Karayolları çalışanları kadro bekliyor - Yeni Soluk

Yol bakım onarım işleri yapan işçiler özlük haklarından olan eşit işe eşit maaş, kadrosuz olarak çalışma gibi birçok haklarından yararlanamıyor.

Karayolları işçilerinin zorlu ramazan mesaisi - Son Dakika Haberleri

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Staj ve çıraklık, kademeli emeklilik gibi vatandaşları yakından ilgilendiren konulara ilişkin hükümete partilerin milletvekilleri tarafından kanun teklifi verilmesinin ardından, vatandaşlarda kanun teklifi bekliyor.

Karayolları işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

zor şartlar altında çalıştıklarının altını çizen işçiler, ''Sn başkanım değerli büyüğümüz lutfen duyun bizi karayolları yol bakım onarım karla mücadele taşeron işçileri asıl işi yapıyoruz işimiz riskli ve dört mevsim gece gündüz tüm olumsuz hava şartlarinda yollardayiz yol yemek yardımı bile alamıyoruz ciddi manada mağduruz,'' şeklinde açıklama yaptı.

Karayolları işçilerinin zorlu ramazan mesaisi - Son Dakika Haberleri

TAŞERON OLARAK ÇALIŞAN KARAYOLLARI İŞÇİLERİ NE İSTİYOR!

Karayolları yol bakım onarım işçisi olarak çalışan vatandaşların istekleri şu yönde:

  1. Norm kadro
  2. Taban ücreti
  3. İlave tediye
  4. İş güvencesi
  5. Vergi adaleti
  6. 657 memur kadrosu 

Kendilerine yönelik çalışma başlatılmayan vatandaşlar, "İş hayatının önemli aktörlerinden biri olan sarı sendikalar maalesef işçiyi görmezden geliyorlar. Onlar, işçilerin haklarını savunmak yerine aidat gelirlerine bakıyorlar. 2019 yerel seçimlerinden sonra işten çıkartılan 35 bin işçi için Sayın Cumhurbaşkanı'nın, "3 Ocak'ta işe geri dönecekler" sözü üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Sendikalar bu duruma kayıtsız kaldılar.

Sendika ve toplu iş kanunu yeniden güncellenerek %14 olan sendikalaşma oranının işçi hakları bakımından arttırılması gerekmektedir. Öncelikle, haklarımızı almamızın yolu sendikaların ağalık sisteminden çıkıp ilk kuruldukları gibi işçinin kurumu haline gelmesidir. Asgari ücret görüşmelerinin sürdüğü bu günlerde gerek hükümetin gerekse sendikaların talepleri gerçekle bağdaşmıyor. Belediyelerde açlık sınırı altında çalışan mühendisler ve işçiler var. Belediye şirket işçileri yoksulluk sınırına dahi yaklaşamamaktadır.'' şeklinde açıklama yaptı.

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor