Turistik gezileri sadece yazın yapmayan, sonbahar ve kış için de gezilerine devam edenler tatil planlarını şimdilerde uygulamaya koyuyor.

Türkiye'nin finansmana erişim sorunu var mı? Bakan Şimşek'ten kritik mesaj! Türkiye'nin finansmana erişim sorunu var mı? Bakan Şimşek'ten kritik mesaj!

Tatile çıkan yerli ve yabancı turistler, gitmek istediği yerle ilgili ön araştırma yaparken bazen sürprizlerle de karşılaşabiliyor. İşte şu sıralar Kastamonu'da bulunan turistler için benzer bir durum söz konusu.

Kadim kentteki turistik ziyaret yerlerinden birisi olan Pınarbaşı Horma Kanyonu'na artık ziyaretçi alınmayacağı açıklandı. Kastamonu'da gezilecek yerler listesinin baş sıralarında yer alan kanyonla ilgili ziyaret hayali kuranlar ise bunu bir süre daha ertelemek zorunda kaldı.

HORMA KANYONU NEDEN ZİYARETE KAPALI?

Horma Kanyonu'nun yürüyerek rahat bir şekilde geçilmesini sağlaması için 2019 yılında hizmet vermeye başlayan ahşap yolla ilgili alınan karar Horma Kanyonu ziyaretçilerini olumsuz etkiledi.

3 kilometreye yakın bir uzunluğa sahip olan ahşap platformun bakım ve onarım çalışmaları başlayacağı için Horma Kanyonu'nun da ziyarete kapatıldığı öğrenildi.

Gelişmeyle ilgili Pınarbaşı Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada kullanılan ifadeler şu şekilde:

"Horma Kanyonu yürüyüş platformu tamirat ve tadilat çalışmaları sebebiyle kapalıdır. Ziyarete açıldığında gerekli bilgilendirme yapılacak olup anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadesine yer verildi.