Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bir araya geldi.

'Kobani' davasında karar günü! Mahkeme başkanı kararı açıklıyor 'Kobani' davasında karar günü! Mahkeme başkanı kararı açıklıyor

Katar Emiri Şeyh Temim, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ilk lider oldu.

14 MİLYON DOLAR BAĞIŞ YAPMIŞTI

Katar Televizyonu, depremzedeler için "Yardım ve dayanak" ismiyle bir kampanya başlattı. Katar Emiri Şeyh Temim de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon riyal (14 milyon dolarlık) katkı sağladı. Kampanyada şu ana kadar 70 milyon riyal (yaklaşık 19 milyon dolar) toplandı.

Depremzedelere konteyner ev

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı bir açıklamada, Katar'ın Türkiye ve Suriye'de, deprem felaketinden etkilenen bölgelere yardım çalışmaları kapsamında, 10 bin konteyner ev göndereceği kaydedildi.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan haberde de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Türkiye'ye "bir hava köprüsü" kurulması talimatını verdiği belirtilmişti.

Hava köprüsüyle ilk olarak Uluslararası Katar Arama ve Kurtarma Grubundan bir ekibin geleceği aktarılan haberde, bu ekibin bir meydan hastanesi kuracağı, insani yardımlar, kış şartlarıyla mücadele malzemeleri ve çadırlar getireceği ifade edilmişti.