Bugün gerçekleşen duruşmaya katılmak isteyen hayvanseverlerin izdiham oluşturması sebebiyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. 

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası üst mahkeme tarafınca bozulmasının ardından Keloğlan'ın yeniden yargılaması süreci bugün başladı. Gerçekleşen duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba da katıldı.

Hayvanseverler ‘Katil İbrahim ve Eros için adalet’ sloganları attı.

"BEN ve EŞİM İNSAN İÇİNE ÇIKAMAYACAK HALE GELDİK." DEDİ

Keloğlan, ifadesinde "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldik." şeklinde açıklamaya yer verdi.

CNN TÜRK muhabiri duruşmadaki gelişmeleri canlı yayında anlatarak,

"Çok ilginç bir savunma yaptı İbrahim Keloğlan. İbrahim Keloğlan şu ifadeleri kullandı; 'Ben çok pişman oldum. Dağlara gidip kedilere köpeklere mama dağıtıyorum. Psikolojik destek almaya başlayacağım. Olay anından önce cinnet geçirmiştim, eşimle sorunlarımız vardı. O yüzden olayı gerçekleştirdim. Ailem, eşim, ben hedef alınıyoruz, korkuyoruz. Çok pişmanım. Hakkımda söylenen iftiralara da katılmıyorum.' Sanık avukatı da savunmasını yaptı, 'Müvekkilim de ben de hayvanseveriz' dedi. 

TBMM'de bu hafta hangi kanun teklifi görüşülecek? TBMM'de bu hafta hangi kanun teklifi görüşülecek?

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu sözcüsü, kronometresini açarak, 'Ben sözlerime başlamamın üzerinde 4 dakika geçti. Sanık hala Eros'u tekmeliyordu' dedi." şeklinde davaya ilişkin detayları aktardı.

KEDİ EROS'U KATLEDEN ŞAHIS TUTUKLANDI

Bugün gerçekleştirilen davanın sonucunda, İbrahim Keloğlan hakkında tutuklama kararı verildi.

(Kaynak:HÜRRİYET-YENİÇAĞ)