191 çocuğun öldürülmesine ilişkin olay yerel medyada ilgi gördü ve gözler bu olaya çevrildi. 

Yerel medyada yer verilen haberlere göre Mackenzie'nin avukatları, Mackenzie hakkındaki suç dosyalarının asılsız olduğunu, tek bir suçlama belgesinde çok sayıda suç isnadında bulunulduğunu savunarak iddiaların asılsız olduğunu belirtti. 

Ayrıca avukatlar, suçlamaların hangi dönemde işlendiğinin belirsiz olduğunu ileri sürerek suçlamaların düşürülmesi talebinde bulundu.

Savcı Victor Mule ise bu duruma tepki göstererek mahkemeden, Mackenzie'nin avukatlarının taleplerinin reddedilmesi talebinde bulundu.

Ayrıca Mule, şüphelilere karşı yeterince somut delillerinin bulunduğunu aktararak sanıklara yöneltilen suçlamaların ölüm cezasıyla sonuçlanması gerektiğini belirtti.

KARAR 17 MAYIS'TA AÇIKLANACAK

Malindi Yüksek Mahkemesi tarafından verilecek kararın 17 Mayıs'ta açıklanması bekleniyor.

Azerbaycan ile Ermenistan barış müzakerelerine başlıyor Azerbaycan ile Ermenistan barış müzakerelerine başlıyor

Ayrıca bu olay, Paul Mackenzie'ye yönlendirilen tek olay değildi. Good News International Kilisesi Papazı Paul Mackenzie hakkında, Nisan 2023'te kilisesindekilere aç kalıp Hz. İsa'ya kavuşacakları vaadinde bulunarak çok sayıda kişinin ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

DAVA 2'YE AYRILIYOR

Yaşananlara ilişkin ayrıntılardan sonra dava ikiye ayrıldı.

Kilisenin olduğu Shakahola Ormanı'ndan 429 ceset çıkarılmasından sonra 238 yetişkin ve 191 çocuğun davaları birbirinden ayrılmıştı.

(Kaynak:AA)