Tüm Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne çadır sattığı anlaşıldı. Kızılay'a sert eleştiriler gelirken vatandaşlar kan bağışı yapmayı da azaltmıştı. Kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğünü duyuran Kızılay, bağış çağrısında bulunmuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz

"Kızılay hepimizin kurumudur"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, NTV canlı yayınına katılarak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kızılayın 155 yıllık bir kurum olduğunu belirten Oktay, "Şu anda Türkiye'de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılay'ın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım" ifadelerini kullandı.