Sahadaki tüm çalışmalarda bire bir aktif rol alan Kgm müşavirleri kadro taleplerini bir kez daha yineledi. 

Binlerce taşeron işçilere yönelik her seçimden önce kadro sözü verilmesine konuya yönelik süreç içersinde somut adımlar atılmadı. 2018-2019-2023 seçimlerinden önce verilen kadro sözleri de havada kalırken çalışanlar sosyal medya da payllaştıkları yazı ile hükümete seslendi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin işçi alımı başvurusu nasıl yapılır,  şartlar neler? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

KARAYOLLARI MÜŞAVİRLERİ KADRO BEKLİYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'ye bağlı olarak çalışan personeller Müşavirlik ve danışmanlık hizmeti ile işe alınan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işleri ile yükümledirilen müşavirler eşit işe eşit maaş taleplerini bir kez daha yineledi.

Karayolları (KGM) kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Karayolları kura  sonuçları sorgulama

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konuya yönelik daha önce yapmış olduğu açıklamada, 

"Karda, kışta, 7/24 çalışan Karayolları işçilerine kadro verilsin" diyen Girgin, şunları söyledi:

 Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmiyor. Karayolları müşavir danışmanlık işçileri de kadro alamıyor. İhalede "danışmanlık hizmeti" yazıyor ama Karayolları işçileriyle aynı işi yapıyorlar.

- Karda, kışta, 7/24 çalışan Karayolları işçilerine hakkı olan kadro verilsin, tüm işçiler kadroya alınsın. Karayolları'nda çalışan 14 bin 700 işçi kadro bekliyor. Kamuda halen 150 bin işçi de kadro bekliyor.'' şeklinde açıklama yaptı.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) işçi alımı kura çekimi ne zaman? (2023  KGM 3 bin işçi alımı) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

TAŞERON OLARAK İŞÇİLERİN İSTEKLERİ

Karayolları yol bakım onarım işçisi olarak çalışan vatandaşların istekleri şu yönde:

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!
  1. Norm kadro
  2. Taban ücreti
  3. İlave tediye
  4. İş güvencesi
  5. Vergi adaleti
  6. 657 memur kadrosu 

Karayolları, Eski Yolun Onarımını Yapıyor

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

  1.  Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar
  2. Kadroları yok
  3. Mesleki güvenceleri yok
  4. Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar
  5. Tayin hakkları yok
  6. Eşit işe eşit ücret verilmiyor