Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'ye bağlı kadrosuz olarak istihdam eden KGM müşavirleri kadro taleplerini birkez daha yineledi. 

2023-2024 bütçe komisyonunda görüşmeler hızlanırken partilerin milletvekilleri tarafından taşeron işçilerin akdroya geçebilmeleri için destek gelmeye dvam ediyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin işçi alımı başvurusu nasıl yapılır,  şartlar neler? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

TAŞERON OLARAK İŞÇİLERİN İSTEKLERİ

Karayolları yol bakım onarım işçisi olarak çalışan vatandaşların istekleri şu yönde:

  1. Norm kadro
  2. Taban ücreti
  3. İlave tediye
  4. İş güvencesi
  5. Vergi adaleti
  6. 657 memur kadrosu 

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

Karayolları, Eski Yolun Onarımını Yapıyor

İş güvencesi ve eşit işe eşit ücret isteyen müşavirler, Taşeronlar yoruldu! Taşeronların geleceği yok Taşeronlarin hakkı yeniyor Taşeronlara aynı kamuda ayrım yapılıyor Daha ne kadar bekliyecegiz devletmizin verdigi sôzlerini tutmasını taşeronlara sahip çıkmasnı bekliyoruz'' şeklinde açıklama yaptı.