Karayolları genel Müdürlüğü (KGM)'de çalışan taşeron işçiler, kadrolu olarak çalışmak istediklerini bir kez daha yineledi. Birçok Karayolları taşeron işçisinin yanı sıra, Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrosuz olarak çalışan vatandaşların, kadro istemelerine rağmen, talepleri dikkate alınmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşeron işçiler ile ilgili çalışma başlatılacağını söylemesine rağmen, hükümet tarafından henüz bir çalışma başlatılmış değil.

Karayolları Genel Müdürlüğü (@KarayollariGM) / X

Yetkililerin taşerona kadro sözünü tutmamasının ardından tepkilerini dile getiren mağdurlar, “Kadro beklerken kuruma dışarıdan atama yapılmasını değil taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini ve eşit işe eşit maaş ve eşit hak taleplerimizi dile getiriyor ve bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

KGM İşçi Alımı Kura Tarihleri Açıklandı - Sanayi Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Süleyman Girgin, geçtiğimiz yıllarda, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'de çalışan vatandaşların kadro talebini Meclis'e taşımasına rağmen, konu ile ilgili henüz somut bir adım atılmadı.

Meclis'e taşıdığı konu ile ilgili açıklama yapan Girgin,“Şu soğuk havada, karda kışta, biz sıcak yatağımızda uyurken fedakârca çalışan, yollarımızı açan karayolları işçilerine kadro verilmesi şart. 14 bin 700 işçi verilen sözlerin tutulmasını, kadro almayı bekliyor bekleyen işçilere kadro verilsin,” dedi.

CHP'li Girgin'den Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusu - Son Dakika  Haberleri

Vatandaşların kadro isteklerine yönelik yaptığı açıklamalara devam eden Girgin, “Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kabul edilmez” dedi.

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Meclis ne zaman açılacak? (28. dönem TBMM yasama tarihi) - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal'dan da destek gecikmezken, daha önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakan Vedat Işıkhan'a yönelltiği soruda, taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceğini söyleyen Köksal, ''TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakana sordum. 2018’de Ohal KHK’sı ile taşerona kadro verildi ancak tümü kadroya geçemedi hala kadro bekleyen taşeron işçiler var. Kitlerde çalışan taşeron işçiler, hastane, yemekhane, hbys çalışanları, Karayolları, Radyoloji, Kamu Çağrı Merkezi Çalışanları, Kiralık Araç Şoförleri, 4 Aralık mağdurları, belediye şirket işçileri ne zaman kadroya geçecek?'' ifadelerini kullanmıştı.

📌TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakana sordum. 2018’de Ohal KHK’sı ile taşerona kadro verildi ancak tümü kadroya geçemedi hala kadro bekleyen taşeron işçiler var. Kitlerde çalışan taşeron işçiler,hastane,yemekhane,hbys çalışanları,Karayolları,Radyoloji,Kamu Çağrı Merkezi… pic.twitter.com/VsF0AjYZh7

— BURCU KÖKSAL (@Av_Burcu03) November 3, 2023

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken, yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti.

Vedat Işıkhan kimdir?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

90 bin taşeron işçi ne zaman kadroya girecek, hangi kurumlar için geçerli?  90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, başvuru şartları neler? -

TAŞERON İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI NELERDİR?

1- Kıdem Tazminatı

2- Fazla Mesai Ücreti

3-Yıllık İzin ve Diğer İzin hakları

4- İşe İade Davası 

5-İhbar Tazminatı

6- Ve diğer işçi alacakları