CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Düzce programı kapsamında Kadın Buluşması’nın açılışında konuştu ve kadınlardan gelen soruları cevapladı.

Sorulardan biri de emekli olamayan bir bankacıdan geldi. EYT mağduru Kılıçdaroğlu’na şunları söyledi:

“Ben emekli olamayan bir bankacıyım. Emekli olamayan derken kanunlar gereği ile hakkı elinden alınan üç buçuk milyon (EYT’li) kişiden biriyim. Şimdi bizler sanki bu hükümetler ekstra bir şey istiyormuşuz gibi hakkımız verilmiyor. Biz yıllarca devlete ödediğimiz vergiler ile verginin karşılığı olarak emekliliğimizi istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz. Bizler bu ülkede çalışamayacak kadar yaşlı, emekli olamayacak kadar da genç olarak tarif ediliyoruz. Ben sizin sözünüze güvendiğim için ve sizi çok yakından takip ettiğim için sizden Kemal Kılıçdaroğlu sözü istiyorum, bu konuya el atılacağına dair.”

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Kılıçdaroğlu, EYT sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Yaşa takılanlara (EYT) Kılıçdaroğlu sözü verdim zaten defalarca. Hakkınızı savunacağız, hiç endişeniz olmasın. Yeter ki hak aramayı bilin ve yeter ki yalnız olmayın. Aynı haksızlığa uğrayanların bir arada olması lazım, toplu olması lazım, birlikte mücadele etmeleri lazım. Bakın bir ara taşeron işçiler vardı, bu taşeron işçilerin normalde kadrolu olmaları lazım, diğer işçiler gibi olmaları lazım. Aynı işi yapıyorlar. Bunların hakkını savunduk, hakları teslim edildi. Emekliye iki ikramiye maaş verilsin dedik; itiraz ettiler, para yok dediler, sonra verdiler. Şimdi emekli ikramiyesini artırmıyorlar. Enflasyon nereye çıktı? Artırmıyorlar, para yok diyorlar ama beşli çetelere para var. O beşli çetelere ne yapacağımı da çok iyi biliyorum.”